joi, 27 septembrie 2012

Porumbul pentru Curatarea Organismului

Desi prin fierbere se pierd o mare parte din substantele nutritive ale porumbului, se pastreaza, totusi, un procent de aproximativ 60%, suficient pentru a ne asigura o nutritie echilibrata. Consumat in mod regulat, porumbul ajuta la eliminarea toxinelor din organism si este ideal pentru cura detoxifiere. Astfel, 100 grame de porumb aduc urmatorul aport organismului:
- 1 gram fibre
- 1 gram lipide
- 2 grame proteine
- 10 grame carbohidrati
- 56 calorii.

Porumbul contine si tiamine, care sunt responsabile mentinerea capacitatilor cognitive si incetinind procesul de imbatranire a creierului. De asemenea, vitaminele continute au un efect pozitiv asupra sistemului nervos si au o influenta pozitiva asupra psihicului.

vineri, 14 septembrie 2012

Urzica in Curatarea Organismului


Urzicile sunt raspandite pretutindeni in lume, cu exceptia regiunii arctice si a Africii. Cu toate ca o folosim deseori in alimentatie, de multe ori facem abstractie de proprietatile ei vindecatoare sid e faptul ca ne poate intari imunitatea. Preparate ca mancare sau infuzie, urzicile nu mai inteapa, pisca si ustura, ci au un gust catifelat si placut. Pentru a putea fi folosite la gatit sau la infuzii, urzicile trebuie culese doar din zone nepoluate.

Urzicile contin un numar mare de vitamine, aminoacizi, clorofila, proteine, saruri minerale si amine. Datorita acestui continut bogat, ele sunt utilizate des in curele pentru detoxifierea organismului si curatarea sangelui.

miercuri, 5 septembrie 2012

Cicoarea Curata Sangele


Originara din nordul Africii, cicoarea creste astazi in orice zona de campie, cu climat temperat. In antichitate, egiptenii consumau cantitati mari de cicoare deoarece credeau cu tarie in puterea acesteia de detoxifiere ficat. Fierturile de cicoare stimuleaza sistemul nervos si ajuta la cresterea puterii de concentrare. De aceea, se folosea deseori ca inlocuitor al cafelei si al cofeinei, la modul general. Cicoarea este folosita si in tratarea acneelor, fiind foarte buna pentru curatarea sangelui.

Datorita substantelor continute in petalele florilor, dar si in radacini si in frunze, precum cicorina si colina, are efecte laxative puternice, stimuland digestia si fiind ideala pentru curatarea colonului.