vineri, 5 octombrie 2012

Mancarea Traditionala in Exces


Dupa atata carne grasa, festin cu ocazia sarbatorilor religioase, mese imbelsugate si bucate alese, vara a venit si si-a intrat in drepturi. Cu toate ca preparatele traditionale ne vor face intotdeauna cu ochiul, pe timp de vara si de canicula nu iti este greu sa refuzi o farfurie de sarmale si sa optezi pentru o portie de salata cu rosii din gradina si cas proaspat din piata. Vara este, asadar, un prilej extraordinar pentru a face o cura detoxifiere si pentru curatarea colonului Detoxifierea organismului se realizeaza in mai multe faze organizate in etape simultane, intrucat organismul uman si componentele acestuia sunt intr-o relatie de interdependenta. Cand mancam, digestia incepe imediat, cu prima inghititura de mancare. Te folosesti de dinti ca sa mesteci alimentele in particule suficient de mici pentru a putea fi inghitite. Saliva secretata ajuta la descompunerea alimentelor, si tot saliva da gust alimentelor. Din cavitatea bucala, mancarea ajunge in esofag, stomac, intestin subtire si mai apoi in intestinul gros. Toate acestea sunt componentele tractului digestiv. 

O cana de ceai de menta dupa mesele copioase ajuta digestia si combate balonarea si durerile abdominale. Chiar si in starile de indigestie, menta va este aliat. Puteti incerca si infuzia de ghimbir, care elimina gazele intestinale. Consumat in cantitati mici, ghimbirul are efect laxativ. Daca se consuma in cantitati mai mare, combate diareea si are efect constipant.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu